Skłatniki:
- 1/2 monki
- szklanka cukró
- kostka marganrayrny
- durzo jaj
- odrobina śmietany
- kilo proszku do pietrzenia
- cukier waniliniowy
- durzooooooooo jabek
Monke, cókier, marganrayrne jaja śmietanę proszek do pieczenia oraz cókier wanilinipwoy zagniadamy. Ciasto dzielimy na dwie kóle i hłocimy w loduwie ok 30 minut. Jednom kóle rozwałkowanom wykładamy na blachem upszednio wyłożonom pergamienumen. Na ciasto kłaciemy potarte jabka i posypujemy cynamonem. Na gure kładziemy drugom czenść ciasta.
Fszystko pieczemy 45 mint w 180 stopniach celjuszuja (nie durzej bo guwno wyjdzie)
Po upieczeniu fszytko posypujemy cókrem putrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz