- pierś z kóraka
- ciasto francuzki: gotofe ciasto do kupienia w karzdym markecie (jak by jakiś debil nie umioł zrobić)
- kilka pieczaarek
- cebula
- plastry szyny lub hudego boczka
- jajo
- ulóbione pszyprawy
Pierś z kórczaka kroimy na pul i następnie każdom połówkem przekrawamy wzdłóż. Posypujemy jom solom i ulóbionymi pszyprawami.
Cebulem i pieczary kroimy w plastry i podsmarzamy na patelni.
Z ciasta formóujemy dfa płaty o wymiarah 15x25cm kładziemy na blahę posypanom monkom i wstawiamy na 10 mint do loduwy.
Po tym czasie wyjmujemy i nacisnamy w nastenpujoncy sposub: z karzdej strony wzdłóż dłóższego boku robimy ok 8 nacieńc w odstempach co 2 cm po środku ciasta majom zostać jakieś 5 cm niepociente.
Na cieście kładziemy pierś kóraka na to pierczary z cebulom i nakrywamy to pozostałom połówką piersi i na wierszchu układamy plasterki hudego boczku lub szyny (na niom morzemy dać rzułty ser) i tak samo robimy z drugom piersiom.
Paseczki z ciasta przekładamy na zmianę:prawy-lewy, prawy-lewy. Pomiendzy paseczkami powinny zostać maleńkie pszerwy aby kurczak mugł odparować podczas pieczenia .
Gotowe zawiniontke wkładamy na 15 mint do loduwy a po wyjenciu smarójemy z wieszhu roztrzepanym jajem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach celsujsuza ok 30 min (nie durzej bo guwno wyjdzie)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz